null
OPPTAK
Har du spørsmål om opptaksprosessen?
Her kan du finne svar på ofte stilte spørsmål om
opptaksprosessen, skolen og utdanningene vi tilbyr!
Søk studie

Valg av utdanning er spennende, og valg av skole er alltid vanskelig når du skal bestemme deg for utdanning. Nedenfor vil du finne informasjon om opptakskravene vi har til de ulike utdanningene, i tillegg til svar på ofte stilte spørsmål om opptaksprosessen, skolen og utdanningene vi tilbyr!

Finner du ikke svar på det du lurer på? Da er du velkommen til  å ta kontakt med oss på +47 24 14 66 80 eller post@bildernordic.no !

OPPTAKET

Bilder Nordic opererer med løpende opptak – det betyr at kvalifiserte søkere tilbys studieplass i den rekkefølgen komplett søknad er levert frem til klassen er full.

Når du har besluttet at du vil søke trykker du på “Søk Studie” i menyen til høyre og fyller ut skjemaet der. Når du har sendt inn skjemaet vil du motta en automatisk e-post med instruksjoner rundt opptak og opptaksprøve. Du har deretter 2-3 uker på å levere komplett opptaksprøve, avhengig av hvilken utdanning du søker. Dersom du trenger lenger tid er det bare å sende oss en mail på post@bildernordic.no.

HVA KREVES?

For å søke utdanning på Bilder Nordic må du ha bestått generell eller spesiell studiekompetanse eller ha realkompetanse.

Hva er realkompetanse?

Mangler du studiekompetanse? Husk at vi også kan vurdere søknader ut i fra realkompetanse! Realkompetanse er kunnskap og ferdigheter du har skaffet deg gjennom utdanning, lønnet eller ulønnet arbeid, organisasjonsarbeid eller fritidsaktiviteter. Merk at du må fylle 23 år eller eldre i søknadsåret for å kunne realkompetansevurderes etter ny fagskolelov. Er du i tvil om du oppfyller kravene, send inn en CV til oss, så kan vi ta en titt og veilede deg videre! Mer informasjon om realkompetanse kan du finner her.

Hvorfor har vi opptaksprøve?

Opptaksprøvene ved Bilder Nordic er for å sikre motiverte og dedikerte studenter. Opptaksprøven handler ikke bare om at du skal vise hvor dyktig du er, men vel så mye om at vi skal få et inntrykk av deg som person og dine fotografiske preferanser! Du skal altså ikke være redd for å ikke være “god” nok når du leverer inn opptaksprøven! Våre opptak er basert på en helhetlig vurdering av deg som søker.

Usikker på hvordan du leverer opptaksprøven? Her er en guide til hvordan man oppretter mappestruktur og laster opp!

Opptaksprøver

Fotografi –
toårig fotograf-
utdanning

Dokumentasjon på studiekompetanse eller realkompetanse.

Søknadsbrev. En halv A4-side om hvorfor du ønsker å studere fotografi og hva du søker å få ut av studiet.

Portefølje. 10-20 bilder du har tatt tidligere som du føler representerer deg som fotograf.

Foto – en grunnutdanning i fotografi

Dokumentasjon på studiekompetanse eller realkompetanse.
Søknadsbrev. En halv A4-side om hvorfor du ønsker å studere fotografi og hva du søker å få ut av studiet.
Portefølje. 5-10 bilder du har tatt tidligere som du føler representerer deg som fotograf.

Visuell innholds-
produsent for nye medier
– NB: Oppdatert opptaksprøve!

Dokumentasjon på studiekompetanse eller realkompetanse.
Søknadsbrev. En halv til en hel A4-side om hva du anser som s pennende. med mediebransjen i dag og d e n este 5 årene.
Digital portefølje: Vise minst tre ulike nettbaserte tilstedeværelser, eksempelvis blogg, facebook-side og nettsted. Kan være personlig eller på vegne av andre.
Visuell portefølje: Presentere minst fem visuelle arbeider, av valgfri uttrykksform.

Mediedesign

Dokumentasjon på studiekompetanse eller realkompetanse.

Tekstoppgave: Skriv 0,5 – 1 A4-side om hva du anser som spennende med mediebransjen i dag og de neste 5 årene.

Visuell portefølje: Presenter 5-10 visuelle arbeider, innen illustrasjon, grafisk design, typografi eller nærliggende fagområder.

3d-design & animasjon

Dokumentasjon på studiekompetanse eller realkompetanse.

Søknadsbrev. En halv til en hel A4-side om hvorfor du ønsker å studere 3D og hva du søker å få ut av studiet.

Portefølje. 5-10 digitale visuelle arbeider av valgfri form.

Foto2

Dokumentasjon på tidligere erfaring/utdanning av relevans.
Søknadsbrev. En halv A4-side om hvorfor du ønsker å begynne på Foto2.
Portefølje. Vis oss hvem du er som fotograf gjennom ditt arbeid. Valgfritt antall bilder.

Grunnutdanning i film

Dokumentasjon på studiekompetanse eller realkompetanse.
Tekstoppgave: Skriv en halv til en A-4 side om din personlige motivasjon for å ta utdanningen Grunnutdanning i film. Hva gjør at du har lyst til å studere Grunnutdanning i film og hva ønsker du å bruke utdanningen til?
Visuell portefølje: Presenter 2-4 videoproduksjoner som representerer deg som filmskaper.

Komplett søknad

Når komplett søknad er levert vil du i løpet av ca en uke vurderes og motta svar på din søknad.
For Toårig Fotografutdanning vil kvalifiserte søkere inviteres til en opptakssamtale. Opptakssamtalen er siste ledd i søknadsprosessen på Toårig Fotografutdanning og gir deg muligheten til å bli bedre kjent med oss, og vi med deg! Samtalen varer ca 20-30 minutter og finner sted i våre lokaler i Oslo Sentrum. Dersom du bor langt unna eller av andre årsaker er forhindret fra personlig oppmøte kan opptakssamtale gjennomføres via Skype eller telefon. Etter gjennomført opptakssamtale vil du motta svar på din søknad i løpet av få dager.

Svar på din søknad varsles pr epost, og du mottar deretter et brev med studiekontrakter og faktura for opptaksgebyr på 1800,-. Din studieplass er sikret når du har returnert en signert versjon av studiekontrakten i vedlagte frankerte konvolutt og betalt opptaksgebyret. Velkommen som student hos oss!

Tiden frem mot studiestart

I perioden fra du er tatt opp som student og frem til studiestart vil du motta en rekke eposter og invitasjoner fra oss. I epostene finner du praktisk informasjon om studiet og forberedelser, mens invitasjonene er til åpne foredrag, treffkvelder og workshops som kan gi faglig innsikt og sosialt samvær med andre kommende studenter og fotomiljøet.

Husk at selv om studiekontrakt og opptaksgebyret er betalt, er du ikke bundet til noe som helst før du møter opp første skoledag, og kan derfor trekke studieplassen din helt frem til dette tidspunktet.

OFTE STILTE SPØRSMÅL:

Skolen ligger midt i Oslo sentrum – ved Stortinget og Rådhusplassen! Vi har kort avstand til det aller meste, og det er lett å komme seg hit med kollektiv, noe som gjør det til en fin beliggenhet for nysgjerrige studenter!

Adressen er Nedre Vollgate 8, 0158 Oslo

Toårig fotografutdanning koster 54 500 kr per semester, Visuell innholdsprodusent for nye medier koster 58 000 kr per semester. Grunnutdanning i fotografi og Fototeknikk & bildekommunikasjon har begge en samlet studieavgift på 59.000 kr. Mediedesign, 3D-design & animasjon og Grunnutdanning i film koster 59 000 kr per semester, og Foto2 koster totalt 52 500 kr. Registreringsavgift på 1800 kr tilkommer alle studieretninger og betales ved bekreftelse av studieplassen.

Toårig Fotografutdanning, Grunnutdanning i Fotografi, Grunnutdanning i film, Visuell innholdsprodusent for nye medier, Mediedesign og 3D-design & animasjon kvalifiserer for lån og stipend. Foto2 og Fototeknikk & bildekommunikasjon gir ikke rett på lånekassestøtte. På www.lanekassen.no kan du bruke støttekalkulatoren for å beregne hvor mye du kan få i studielån og stipend.

Ja, det gjør du! Halvårige utdanninger gir 30 studiepoeng, ett år gir 60 studiepoeng og to år gir 120 studiepoeng. Årsstudier gir fagskolegrad, mens den toårige fotoutdanningen gir høyere fagskolegrad.

Vi inviterer til informasjonsmøter ca en gang i måneden, hvor du kan høre mer om skolen, utdanningene og bransjen, samt få en omvisning på skolen og få svar på alle dine spørsmål. Du kan se dato for neste informasjonsmøte her. Dersom du ikke har anledning til å komme på infomøte så kan du kontakte oss direkte for å avtale et besøk!

Nei, vi har dessverre ingen ordning med studenthybler. Vi anbefaler å søke etter hybel på Finn.no og Hybel.no. Ellers kan man også søke om hybel hos Anker Studentbolig.

Ekstra kostnader varierer mellom de ulike utdanningene.

Ved toårig fotografutdanning har vi beregnet at ekstra kostnader vil havne på cirka 5000 kr, for pensumlitteratur, materiell til printing, eventuelle tilleggstilbud og depositum for kodebrikke ved oppstart. Ved grunnutdanning i foto har vi beregnet det til 3000 kr (kortere studieløp).

Kravene varierer ut fra hvilken utdanning det gjelder.

For fotoutdanningene og Visuell innholdsprodusent for nye medier er det eneste du faktisk ha et digitalt kamera med mulighet for manuelle innstillinger, filmfunksjon og mulighet for å skifte optikk. Dersom du vurderer å kjøpe nytt kamera til studiestart anbefaler vi at du venter til du har gått noen uker på skolen, slik at du kan få tips fra lærere og administrasjonen til kjøp av kamera og annet anbefalt utstyr

Skolen har tre velutstyrte fotostudio som studentene kan leie 24 timer i døgnet, alle dager utenom ferier. Vi har i tillegg flere portable lyssett til utlån, samt en omfattende utstyrspark bestående av kamerahus, objektiver, lydopptakere, mikrofoner, tegnebrett, kalibratorer og videoutstyr til utlån. I tillegg disponerer studentene et omfattende fotobibliotek samt mørkerom og et lyd/grading-rom. Vi har flere teorirom der undervisning foregår, i tillegg til datarom med enda flere stasjonære macer.

Du vil møte et studiemiljø preget av åpenhet og tillit! Som student har du tilgang til skolens lokaler og fasiliteter døgnet rundt så lenge tilliten mellom student og skole opprettholdes. Unntak er offentlige helligdager, en periode i sommerferien, samt jule- og påskeferie.

På skolen vil det bli stilt høye krav til deg som student! Det gis minimum 300 undervisningstimer per semester. Vår erfaring er at dette er mer enn nok, fordi en viktig del av din utvikling er gjennomføringen av skolestyrte og individuelle fotograferinger. Om du ønsker en høyere intensitet så vil vi ha tilbud som foregår parallellt med utdanningen, som studentredaksjon, magasin- eller utstillingsproduksjoner. Vi krever deltakelse, pålitelighet og punktlighet av studentene våre. Arbeidsmengden vil være stor, og du må sette av rikelig med tid til oppgaver mellom undervisningsøktene. Disse kravene stiller vi for at du skal lære mest mulig under studietiden, og for at vi ønsker å forberede deg på profesjonell utførelse av yrket etter endt utdanning.

Nei, studieavgiften fordeles på fire fakturaer pr semester og følger lånekassens utbetalinger.

Vi prøver å utdanne studenter som er klare for de kreative markedene – det er derfor vi tar inn en stor mengde yrkesaktive aktører, slik at alle våre studenter får god innsikt i hvordan det er å arbeide innenfor gitt område.

Det er mange veier for å etablere seg som fotograf – enten du går rett i gang med egen bedrift, går inn i et studiofellesskap med andre studenter eller velger å assistere hos en etablert fotograf en periode. Som tidligere student kan du fortsatt ta del i skolemiljøet etter endt utdanning, og utvikle deg i samarbeid med andre. Gjennom gratis foredrag og andre spennende arrangementer møtes nye og gamle studenter jevnlig gjennom året!

For visuelle innholdsprodusenter er jobbmarkedet veldig spennende – det ligger ekstremt mange stillinger ute til enhver tid, så hver innholdprodusent vil i mange tilfelle ha muligheten til å kunne velge arbeid innenfor tematikken de er interessert i.

Med en utdanning innen videoproduksjon og historiefortelling kan du arbeide fast eller som frilanser for et bredt spekter av kunder. Du kan ta på deg større og mindre prosjekter, enten i team eller selvstendig.

Enten du finner drømmejobben i et reklamebyrå eller i et designstudio eller velger å jobbe som frilanser, vil du merke at mediedesign er et etterspurt fagområde. Tidligere studenter er å finne i kreative yrker over hele verden.

Typiske arbeidssteder er:

  • Reklame-, design- og mediebyråer
  • Forlag, aviser og grafisk bransje
  • Innen informasjonsvirksomhet i privat og offentlig sektor

Med stadig større etterspørsel etter visuelt digitalt innhold er 3D-design & animasjon et ettertraktet fagområde. Enten du finner drømmejobben i et spillstudio, i filmbransjen eller velger å jobbe som frilanser, vil du merke at kompetansen er etterspurt. Tidligere studenter fra den opprinnelige utdanningen er å finne i kreative yrker over hele verden. Typisk kan du få jobb i film- og TV-bransjen, som spilldesigner eller i design- og reklamebyråer.

Vi streber etter å ha kontakt med alle våre tidligere studenter etter endt utdanning, både for å ha muligheten til å følge med på hvordan de klarer seg, men også fordi vi ønsker å ha et miljø rundt skolen som strekker seg videre forbi selve studietiden. Noe av det mest fruktbare med en utdanning er alle man blir kjent med, og dette skaper også et bedre kreativt miljø!

Ja! Studiet er lagt opp til at man enten kan ta hele grunnstudiet heltid på ett semester, eller man kan fordele grunnstudiet over to semestre. Heltid på ett semester foregår på dagtid, mens deltid fordelt på to semestre undervises på kveldstid.

Dersom du starter studiet i januar/februar har du undervisning tirsdag- og torsdagskvelder. Dersom du starter studiet i august/september har du undervisning mandag- og onsdagskvelder. Uansett når du starter studiet er det undervisning fra 17.30 – 21.00, og det vil det være 2-3 helgesamlinger i løpet av semesteret.

Studenter i arbeid mot avgangsutstillingen Future Tense 2019
Studenter i arbeid mot avgangsutstillingen Future Tense 2019

KONTAKT OSS!

Telefon: +47 24 14 66 80

E-post: post@bildernordic.no