The Contemporary Art World – Cathy Edelman – Mandag 17. oktober 2016 kl 17.30
Meld deg på

For 29 år siden åpnet Cathy Edelman Gallery i Chicago med utstillingen Ballad of Sexual Dependency av Nan Goldin. I dag er Cathy president i AIPAD [Association of International Photography Art Dealers]; en forening for gallerier verden over.

Bilder Nordic School of Photography & PUG OSLO er stolte av å presentere et foredrag med denne lidenskapelige galleristen. Hun åpnet galleriet Catherine Edelman Gallery [CEG] i 1987, og det ble raskt etablert som et av de ledende galleriene i USA viet utelukkende til fotografi. Målet for galleriet har fra starten av vært å vise fremtredende samtidskunst i kombinasjon med nye og unge talenter, og på den måten promotere et bredt spekter av innhold og fotografiske prosesser.

©Joel Peter Witkin_2007 Retablo, NM_Gelatine Silver Print
©Lauren E. Simonutti, Admission, 2011
©Robert & Shana ParkeHarrison, Flying Lesson, 2000
©Sandro Miller, Albert Watson _ Alfred Hitchcock with Goose (1973), 2014
©Sandro Miller, Diane Arbus _ Identical Twins, Roselle, New Jersey (1967), 2014

I et miljø hvor samtidskunsten utvikler seg, er visjonen om galleriet viktig. Cathy Edelmans lidenskap ligger i det utfordrende samarbeidet med kunstnere; utvikle og presentere dem gjennom utstillinger, kunstnerforedrag, Cyclops blogginnlegg og galleriets online / chat room-samtaler.

Kunstmesser er essensielt i en dynamisk kunstverden. AIPAD [Association of International Photography Art Dealers]; fungerer som en sterk medlemsbasert forening der samarbeidet er basert på langsiktige erfaring innen bransjen for Fine Art Photography. Som president i foreningen er Cathy Edelman en dynamisk del i utviklingen innen fine art fotografi. Med bred kunnskap og erfaring i å dyrke frem kunstnere som arbeider med banebrytende fotografi, har Catherine et sjeldent innblikk i denne stadig skiftende verdenen.

©Arno Rafael Minkkinen, Fosters Pond, 2000
©Clarissa Bonet, Proximity, 2014
©Francesco Pergolesi, Giuditta, Barcelona, 2016
©Gregory Scott, Hirst-o-matic, 2016
©Julie Blackmon, Candy, 2007

PRAKTISK INFORMASJON

Tidspunkt:
Mandag 17. oktober 2016 kl 17.30.

Sted:
Cinemateket, Oslo.

Pris:
300kr per billett
150kr for studenter generelt,
samt Bilder Nordic alumni.

Påmelding:
Du melder deg på under ‘MELD DEG PÅ’ linken øverst på denne siden. Maksimalt 200 plasser etter «førstemann-til-mølla»-prinsippet.